Print

Sesiune de consultare privind proiectul în domeniul formării profesionale și consolidării capacității instituționale în sistemul judiciar

sigleProgramul „Justiție” finanţat de regatul norvegiei prin mecanismul financiar norvegian 2014-2021

Sesiune de consultare privind proiectul în domeniul formării profesionale și consolidării capacității instituționale în sistemul judiciar, precum și proiectul în domeniul luptei împotriva criminalității și corupției

Ministerul Justiției organizează, în colaborare cu Consiliul Superior al Magistraturii, Institutul Național al Magistraturii, Școala Națională de Grefieri și Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, în data de 16 februarie 2017, cu începere de la ora 10.00 până la ora 14:00, la sediul Ministerului Justiției, strada Apolodor, nr. 17, București, etajul 2, camera 3, o sesiune de consultare în cadrul Programului „Justiție” finanțat de Regatul Norvegiei prin Mecanismul Financiar Norvegian 2014-2021.

Programul „Justiție” este gestionat de Ministerul Justiției în calitate de Operator de Program, iar unele dintre proiectele care vor fi finanțate în cadrul acestuia sunt destinate formării profesionale și consolidării capacității instituționale în sistemul judiciar, respectiv luptei împotriva criminalității și corupției.

Sesiunea de consultare reprezintă o etapă necesară în procesul de dezvoltare a proiectelor, iar scopul acesteia este realizarea de consultări publice cu factorii relevanți din aria tematică a proiectelor pentru a se asigura un proces transparent și o cât mai bună identificare a nevoilor și priorităților.

La eveniment sunt invitați să participe reprezentanți ai instituțiilor publice cu atribuții în domeniu, ai mediului universitar, ai organizațiilor non-profit și non-guvernamentale din România, precum și ai organizațiilor interguvernamentale cu atribuții în domeniu care activează în România. Totodată, la eveniment vor participa și reprezentanți ai Administrației Instanțelor din Norvegia și ai Ministerului Justiției din Norvegia, în calitate de parteneri donori ai programului, precum și ai Oficiului Mecanismului Financiar.

Participarea la eveniment va fi permisă în limita locurilor disponibile. În acest sens, confirmările de participare la sesiunea de consultare vor fi transmise, până la data de 15.02.2017, orele 12:00, la adresa de e-mail alexandru.nita@just.ro.

Documentul consultativ privind evenimentul poate fi vizualizat aici.

Precizăm că nu vor fi decontate cheltuielile de participare.