Print

Training la Ministerul Justiției cu Stagiarii din Programului Oficial de Internship al Guvernului României

Tinerii din Programul Oficial de Internship al Guvernului României, ediția V-a au participat luni, în data de 21 august 2017, la sediul Ministerului Justiției, la un training având ca teme Strategia Națională Anticorupție (SNA) și Agenția Națională de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate (ANABI).

Cu ocazia întâlnirii, stagiarii au avut ocazia să afle informații referitoare la modul de elaborare a politicii publice anticorupție, lecțiile învățate din experiența anterioară adoptării noii strategii, precum și despre prioritățile de intervenție strategică ale SNA 2016 - 2020. De asemenea, studenții au avut ocazia să se familiarizeze cu atribuțiile și activitățile ANABI și să obțină, direct de la practicieni, exemple concrete de aplicare a legislației naționale și internaționale privind instituții precum: confiscarea specială sau extinsă, administrarea și valorificarea bunurilor indisponibilizate. Totodată, în cadrul prezentărilor, a fost subliniat și rolul cooperării cu agențiile similare din alte jurisdicții în vederea identificării și recuperării creanțelor provenite din infracțiuni, ca o precondiție pentru implementarea principiului crime does not pay (criminalitatea nu aduce beneficii).

O parte dintre participanţii la program sunt incluşi în stagiul de internship de la Ministerul Justiţiei fiind repartizaţi la Direcţia Drept Internaţional şi Cooperare Juridică, Direcţia de Prevenire a Criminalităţii şi Direcţia Resurse Umane. Tinerii sunt implicaţi în activităţile curente ale acestor direcţii şi participă efectiv la documentarea şi elaborarea lucrărilor. Scopul întregului demers este de a oferi studenților oportunitatea de familiarizare cu metodele de lucru ale administraţiei publice centrale.

BIROUL DE PRESĂ AL MINISTERULUI JUSTIŢIEI