Print

Guvernul a aprobat cheltuielile necesare pentru implementarea proiectului de investiţii „Sistemul Electronic Integrat al Oficiului Naţional al Registrului Comerţului”

În ședința de Guvern de astăzi, 21.08.2019, la inițiativa Ministerului Justiției, au fost aprobate printr-o Hotărâre de Guvern cheltuielile necesare pentru implementarea proiectului de investiţii „Sistemul Electronic Integrat al Oficiului Naţional al Registrului Comerţului”.

Prin acest proiect, în valoare totală de peste 40 de milioane de euro, finanțat din fonduri europene și de la bugetul de stat, ONRC îşi va extinde serviciile digitale oferite către cetățeni şi mediul de afaceri.

Astfel, se va constitui un portal public de interacțiune electronică cu clienții, organizat pe baza fluxurilor de evenimente de viață și nu pe baza unor formulare tipizate.

Implementarea acestui proiect va avea beneficii importante pentru cetățeni și mediul de afaceri, precum: eliminarea numărului de documente prezentate în format de hârtie, reducerea timpului de soluționare a cererilor depuse și furnizarea online a serviciilor, cheltuieli mai mici pentru multiplicarea şi legalizarea unor acte, reducerea timpului petrecut la ghișeu şi a deplasărilor la diferite instituții.

Este o măsură care se înscrie  în Strategia de Dezvoltare a Sistemului Judiciar şi reprezintă o nouă etapă a Strategiei Naționale Agenda Digitală a României 2020.