Print

Informare de presă cu privire la scrisoarea transmisă de Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, omologului său italian, Alfonso Bonafede

Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, i-a solicitat, printr-o scrisoare, omologului său italian, Alfonso Bonafede, informații cu privire la împrejurările în care a avut loc decesul cetățeanului român Emil Vasile Ghițulescu. Acesta a decedat la data de 5 aprilie 2020 în Penitenciarul Filippo Saporito, din localitatea Averso. Totodată, ministrul român al Justiției s-a interesat dacă, pe lângă demersurile efectuate de misiunea diplomatică Română, a fost demarată o anchetă în acest caz.

„Această situație mi-a fost adusă la cunoștință de către Ambasada României în Republica Italiană. Din cele comunicate de către Ambasadă, reiese că a fost vorba de o sinucidere. Reafirm importanța deosebită pe care o acord, în calitatea mea de ministru al Justiției, protejării drepturilor fundamentale ale cetățenilor români”, a precizat Cătălin Predoiu.

Ministrul Justiției i-a mulțumit omologului său italian pentru cooperarea productivă dintre cele două ministere din ultima perioadă, în pofida dificultăților cauzate de Pandemia de COVID-19, apreciind importanța dialogului bilateral pentru identificarea celor mai bune modalități de soluționare a problemelor de interes comun, având în vedere ponderea cetățenilor români pe teritoriul italian.