Print

Informare de presă privind procedura de transferare în România a cetățeanului roman BALO Marius, aflat în executarea unei pedepse privative de libertate în Republica Populară Chineză

În continuarea comunicărilor anterioare pe această temă, suntem în măsură să informăm că în urma demersurilor realizate de Ministerul Justiției, potrivit legii,  au fost sesizate autoritățile judiciare române competente. La data de 1 octombrie 2019, Curtea de Apel Cluj a dispus recunoașterea pedepsei aplicate de instanțele chineze și transferarea domnului BALO Marius în România, în vederea continuării executării pedepsei de 8 ani închisoare.

Potrivit legii, sentința penală pronunțată de Curtea de Apel Cluj urmează să fie comunicată cu celeritate domnului BALO Marius.

Precizăm că hotărârea Curții de Apel Cluj reprezintă acordul autorităților române la transferare.

Conform atribuțiilor legale, după rămânerea definitivă a acestei sentințe, Ministerul Justiției va proceda la informarea neîntârziată a Ministerului Justiției al Republicii Populare Chineze, al cărui acord este, de asemenea,  necesar în vederea transferării în România a persoanei condamnate.

În condițiile prevăzute de lege, Ministerul Justiției va depune în continuare toate eforturile necesare pentru transferarea în România a cetățeanului român BALO Marius, în vederea continuării executării pedepsei privative de libertate.