Print

Întâlnire bilaterală în contextul participării delegației Ministerului Justiției la reuniunea informală a Consiliului Justiție și Afaceri Interne (JAI), 12-13 iulie 2018, Innsbruck, Austria

În perioada 12-13 iulie 2018, ministrul justiției, prof. univ. dr. Tudorel TOADER, și secretarul de stat, conf. univ. dr. Marieta SAFTA, participă la reuniunea informală a Consiliului Justiție și Afaceri Interne (JAI), organizată la Innsbruck.

În acest context, în data de 12 iulie 2018, a avut loc întâlnirea bilaterală a delegației Ministerului Justiției cu doamna Catharina ESPMARK, secretar de stat, Ministerul Justiției și Afacerilor Interne, Suedia și doamna Anna Carin SVENSSON, director general afaceri internaționale, Ministerul Justiției și Afacerilor Interne, Suedia. În cadrul acestei întâlniri au fost abordate aspecte privitoare la condițiile din penitenciarele din România și evoluțiile care marchează acest domeniu, delegația Ministerului Justiției expunând măsurile întreprinse în vederea reducerii supraaglomerării și îmbunătățirii condițiilor din unitățile de detenție, cu referire la inițierea și aprobarea Calendarul de măsuri 2018-2024 pentru soluționarea supra-aglomerării carcerale și a condițiilor de detenție, în executarea hotărârii-pilot Rezmiveș și alții împotriva României.

Ambele părți și-au manifestat deschiderea pentru continuarea colaborării, inclusiv în ceea ce privește sistemul de probațiune, în vederea realizării schimburilor de expertiză și bune practici.

2