Print

Întâlnirea domnului prof.univ.dr. Tudorel TOADER, ministrul justiției, cu domnii Syed Kamall și Ryszard Legutko – Co-Președinții Grupului Conservatorilor și Reformiștilor Europeni

În data de 6 februarie 2018, intervalul orar 14:30-15:30, domnul prof.univ.dr. Tudorel TOADER, ministrul justiției și doamna conf. univ. dr. Marieta SAFTA, secretar de stat, s-au întâlnit, la sediul Parlamentului European din Strasbourg, Franța, cu domnii Syed Kamall și Ryszard Legutko – Co-Președinții Grupului Conservatorilor și Reformiștilor Europeni.

În cadrul întâlnirii au fost abordate aspecte  privitoare la evoluțiile legislative din România, cu referire specială la parcursul Legii pentru modificarea și completarea Legii nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor și procurorilor,  Legii pentru modificarea și completarea Legii nr. 304/2004 privind organizarea judiciară și Legii pentru modificarea și completarea Legii nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii. A fost detaliată  procedura legislativă, instrumentele constituționale reglementate de legislația română,  controlul de constituționalitate realizat de Curtea Constituțională a României (CCR) cu privire la cele trei legi, efectele deciziilor Curții Constituționale, respectiv obligația Parlamentului de a pune în acord dispozițiile constatate ca fiind neconstituționale cu deciziile CCR.