Print

Întâlnirea domnului Tudorel TOADER, ministrul justiției, cu domnul János BÓKA, secretar de stat în cadrul Ministerului Justiției din Republica Ungară

În contextul reuniunii formale a miniștrilor justiției și afacerilor interne din statele membre ale Uniunii Europene, care s-a desfășurat la Bruxelles în perioada 7-8 martie 2019, domnul Tudorel TOADER, ministrul justiției, a avut, în data de 8 martie, o întrevedere cu domnul János BÓKA, secretar de stat în cadrul Ministerului Justiției din Ungaria.

Cei doi demnitari au avut un constructiv schimb de opinii despre stadiul actual al relațiilor bilaterale în domeniul justiției și perspectivele dezvoltării cooperării în plan bilateral și în cadrul Uniunii Europene, cu privire la aspecte de interes comun.

Ministrul român al justiției a propus reluarea tradiției existente anterior anului 2005, de organizare periodică, alternativ în România și Ungaria, a unor reuniuni ale juriștilor români și ungari.

Întrevederea a constituit o oportunitate de dezvoltare și consolidare a relațiilor de colaborare dintre cele două state, în domeniul justiției.

Ministrul justiției a fost însoțit de o echipă tehnică din cadrul Reprezentanței Permanente a României pe lângă Uniunea Europeană.