Print

Întâlnirea domnului Tudorel TOADER, ministrul justiției, cu domnul Josef WEIDENHOLZER, membru al Parlamentului European, Comisia LIBE, raportor pentru Cadrul Financiar Multianual – Programul „Justiție” 2021-2027

În continuarea întâlnirilor bilaterale cu membri ai Parlamentului European, organizate în contextul pregătirii preluării de către România a Președinției rotative a Consiliului Uniunii Europene, în data de 6 decembrie 2018 a avut loc la sediul din Bruxelles al Parlamentului European, domnul Tudorel TOADER, ministrul justiției a avut o întrevedere de lucru cu domnul Josef WEIDENHOLZER, membru al Parlamentului European, Comisia LIBE, raportor pentru Cadrul Financiar Multianual – Programul „Justiție” 2021-2027.
Demnitarul român a prezentat stadiul pregătirilor în vederea preluării Președinției Consiliului UE, de către România în general și de către Ministerul Justiției în special.
Discuțiile s-au concentrat asupra propunerii de Regulament privind Cadrul Financiar Multianual – Programul „Justiție” 2021-2027, ambele părți subliniind necesitate alocării unor fonduri adecvate nevoilor sistemelor de justiție din Statele Membre.
Europarlamentarul austriac și-a exprimat convingerea că Președinția României la Consiliul UE va avea rezultate concrete și dorința de bună colaborare pe parcursul primului semestru al anului 2019, dorință împărtășită și de ministrul român.
Ministrul justiției a fost însoțit de o echipă tehnică din cadrul Ministerului Justiției și Reprezentanței Permanente a României pe lângă Uniunea Europeană.