- Ministerul Justitiei - http://www.just.ro -

Întâlnirea domnului Tudorel TOADER, ministrul justiției, cu domnul Ladislav HAMRAN, președintele Eurojust

Cu ocazia participării la reuniunea Consiliului Justiție și Afaceri Interne, 6-7 decembrie 2018, domnul Tudorel TOADER, ministrul justiției, a avut, la Bruxelles, în data de 6 decembrie, o întrevedere cu o delegație a Eurojust, condusă de domnul Ladislav HAMRAN, președinte. Ministrul justiției a fost însoțit de o echipă tehnică din cadrul Ministerului Justiției și Reprezentanței Permanente a României pe lângă Uniunea Europeană.
În cadrul întâlnirii au fost discutate aspecte legate de rolul Eurojust în lupta împotriva formelor grave ale criminalității transnaționale, cooperarea bună dintre autoritățile judiciare române și Eurojust, și activitatea Biroului român la Eurojust.
În contextul preluării de către România a Președinției Consiliului UE, ministrul român al justiției și președintele Eurojust au prezentat activitățile ce vor fi derulate în comun pe durata președinției. Totodată, reprezentantul Eurojust a subliniat implicațiile noilor propuneri bugetare avute în vedere de Comisia Europeană pentru viitorul Cadru Financiar Multianual asupra activității acestei agenții a UE.
Cei doi oficiali au agreat necesitatea unei cooperări și mai strânse între Ministerul român al Justiției și Eurojust pe parcursul primului semestru al anului 2019.