Print

Întâlnirea domnului Tudorel TOADER, ministrul justiției, cu domnul, Łukasz PIEBIAK, subsecretar de stat în cadrul Ministerului Justiției din Polonia

În contextul reuniunii informale a miniștrilor justiției și afacerilor interne din statele membre ale Uniunii Europene, care s-a desfășurat la București în perioada 7-8 februarie 2019, domnul Tudorel TOADER, ministrul justiției, a avut, în data de 8 februarie, o întrevedere cu domnul Łukasz PIEBIAK, subsecretar de stat în cadrul Ministerului Justiției din Polonia, însoțit de o delegație la nivel tehnic.

În cadrul întâlnirii cei doi demnitari au avut un schimb de opinii cu privire la desfășurarea reuniunii informale a miniștrilor justiției. Dl. subsecretar de stat Łukasz PIEBIAK a lăudat eforturile organizatorice ale românilor în exercitarea de către România a Președinției rotative a Consiliului Uniunii Europene și a apreciat subiectele interesante de discuție alese pentru reuniunea miniștrilor justiției la care a participat. Totodată oficialul polonez și-a exprimat disponibilitatea colaborării cu ministrul justiției pentru o bună cooperare în atingerea obiectivelor Președinției României la Consiliul Uniunii Europene.

Ministrul justiției a fost însoțit de o echipă tehnică din cadrul Ministerului Justiției și Reprezentanței Permanente a României pe lângă Uniunea Europeană.

Întrevederea a constituit un bun prilej pentru consolidarea relațiilor juridice dintre cele două părți.