Print

Întâlnirea Ministrului Justiției, Cătălin Predoiu, cu conducerea Administrației Naționale a Penitenciarelor și cu directorii unităților de detenție

Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, a avut ieri, 19 decembrie, o întâlnire de lucru cu directorul general al Administrației Naționale a Penitenciarelor, comisar-șef Tiberiu Ungureanu, însoțit de adjuncții săi, și cu 46 de  directori ai unităților de detenție din sistem.

În cadrul întâlnirii, au fost trecute în revistă principalele probleme ale fiecărui penitenciar, unitate cu unitate, prezentate de fiecare director în parte.

Ministrul Justiției a prezentat obiectivele pe termen scurt și mediu ale MJ în legătură cu agenda ANP, precum și o serie de soluții gândite împreună cu conducerea ANP, pentru reducerea gradului de ocupare a penitenciarelor care sunt supraaglomerate.

Ministrul Justiției a cerut celor  prezenți să se implice în identificarea de soluții manageriale concrete privind reducerea gradului de ocupare și creșterea siguranței în penitenciare. Cătălin Predoiu le-a cerut participanților să se implice proactiv în identificarea unor soluții, având în vedere urgența aplicării unui plan integrat de măsuri pentru a rezolva durabil problema condițiilor din penitenciare și de a evita condamnările României la CEDO.