Print

Întâlnirea ministrului justiției, prof.univ.dr. Tudorel TOADER, cu domnul Alfonso BONAFEDE, ministrul justiției din Italia

În contextul participării ministrului justiției, prof.univ.dr. Tudorel TOADER, și a secretarului de stat, conf. univ. dr. Marieta SAFTA, la reuniunea informală a Consiliului Justiție și Afaceri Interne (JAI), 12-13 iulie 2018, Innsbruck, Austria, în data de 13 iulie 2018, a avut loc întâlnirea bilaterală cu domnul Alfonso BONAFEDE, ministrul justiției din Italia.

JAI_Italia

În cadrul întrevederii au fost abordate aspecte privitoare la cooperarea bilaterală din perspectiva derulării Președinției române a Consiliului Uniunii Europene, în prima jumătate a anului 2019, transferarea persoanelor condamnate raportată la condițiile de detenție din penitenciarele din România, cu referire la inițierea și aprobarea Calendarului de măsuri 2018-2024 pentru soluționarea supra-aglomerării carcerale și a condițiilor de detenție, în executarea hotărârii-pilot Rezmiveș și alții împotiva României.
Cu acest prilej, ministrul român al justiției a răspuns afirmativ la invitația omologului său italian de a avea o întâlnire bilaterală la Roma în perioada următoare, întâlnire care se va axa în special pe problematica exercitării de către România a Președinției Consiliului Uniunii Europene și a cooperării judiciare bilaterale în materie penală, dar și civilă, comercială și familială.
Întrevederea din data de 13 iulie 2018 a reprezentat o oportunitate deosebită de dezvoltare și consolidare a relațiilor de colaborare dintre cele două state, în domeniul justiției.

JAI_Italia3 (2)