- Ministerul Justitiei - http://www.just.ro -

Întâlnirea ministrului justiției, prof.univ.dr. Tudorel TOADER, cu reprezentanta Ligii Studenților Români din Străinătate

În data de  3 mai 2018 a avut loc, la sediul Ministerului Justiției, întrevederea ministrului justiției, prof.univ.dr. Tudorel TOADER, și a secretarului de stat, conf.univ.dr. Marieta SAFTA, cu doamna Ana Maria TUDORACHE, reprezentanta Ligii Studenților Români din Străinătate (LSRS).

În cadrul întâlnirii doamna Ana Maria TUDORACHE a prezentat o inițiativă lansată în anul 2013 de LSRS, respectiv Strategia Multidimensională de Atragere a Tinerilor din Diaspora (SMART Diaspora). Aceasta strategie vizează, în principal, ca România să devină o destinație de carieră atractivă pentru studenții și absolvenții celor mai bune universități din lume, SMART Diaspora incluzând programe precum SMART Internship și “Hai Acasă”.

În acest context, discuțiile au purtat asupra posibilității efectuării de stagii de practică în cadrul Ministerului Justiției, fiind prezentat cadrul instituțional de realizare a acestora, respectiv prevederile Instrucțiunii nr. 2 privind desfășurarea stagiilor de practică în cadrul Ministerului Justiției [1], probată de ministrul justiției la data de 27.06.2017 (http://www.just.ro/wp-content/uploads/2017/06/instructiune-stagiu.pdf).

În cadrul discuțiilor, Ministerul Justiției și-a manifestat deschiderea pentru pregătirea studenților instituțiilor de învățământ superior în profesiile juridice.