Print

Întrevederea dintre domnul prof. univ. dr. Tudorel TOADER, ministrul justiției și E.S. doamna Anneli LINDAHL KENNY, Ambasadorul Suediei în România

În data de 8 ianuarie 2018,  a avut loc, la sediul Ministerului Justiției,  întrevederea domnului prof.univ.dr. Tudorel TOADER, ministrul justiției cu  E.S. doamna Anneli LINDAHL KENNY, Ambasadorul Suediei în România și domnul Alexander PEYRE DUTREY, consilier, Adjunct al Șefului Misiunii, Afaceri Politice, Comerciale și Culturale.

 În cadrul întâlnirii au fost abordate aspecte referitoare la colaborarea în domeniul justiției, cu accent pe dezvoltarea cadrului juridic bilateral, transferul persoanelor private de libertate, precum și condițiile din penitenciarele din România. De asemenea, un alt subiect abordat în cadrul întâlnirii a vizat Raportul Comisiei către Parlamentul European și Consiliu privind progresele înregistrate de România în cadrul Mecanismului de Cooperare și Verificare. În acest context, ministrul justiției a menționat progresele realizate și consemnate în Raport și a exprimat încrederea în realizarea obiectivului ridicării Mecanismului de Cooperare și Verificare  înainte de preluarea de către România a Președinției Consiliului UE, la începutul anului 2019.

Întrevederea de astăzi a constituit un bun prilej pentru consolidarea relațiilor de cooperare și manifestarea dorinței reciproce de a continua buna colaborare dintre cele două state.