Print

Întrevederea domnului Tudorel TOADER, ministrul justiției, cu domnul Søren Pape POULSEN, ministrul justiției din Danemarca

În marja participării la reuniunea Consiliului Justiție și Afaceri Interne, sesiunea justiție, domnul Tudorel TOADER, ministrul justiției, a avut, vineri, 8 martie 2019, o întâlnire cu ministrul danez al justiției, domnul Søren Pape POULSEN.

Demnitarul danez a mulțumit pentru susținerea de către Președinția română a Consiliului UE a negocierii și încheierii rapide a unui Acord de cooperare între Danemarca și Eurojust. Acest acord este absolut necesar să fie încheiat înainte de 12 decembrie 2019, dată de la care devine aplicabil noul Regulament privind Agenția Uniunii Europene pentru Cooperare în materie de Justiție Penală (Eurojust), care va înlocui Decizia Consiliului privind Eurojust, având în vedere că Danemarca nu participă la acest regulament. Acordul va asigura cadrul pentru ca Danemarca să participe în continuare la activitățile Eurojust, și după 12 decembrie 2019.

Ministrul român al justiției a reiterat sprijinul României, în calitate de președinție a Consiliului, pentru încheierea acestui acord cât mai curând posibil.

Menționăm că, în urma unor discuții prealabile la nivel tehnic, Președinția română a obținut aprobarea de către Consiliu, în data de 12 martie 2019, a începerii negocierilor în vederea încheierii unui acord de cooperare dintre Eurojust și Danemarca.