Print

Întrevederea ministrului justiției, domnul prof.univ.dr. Tudorel TOADER, cu E.S. domnul Hitoshi NODA, Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Japoniei în România

În data de 9 ianuarie 2019,  a avut loc, la sediul Ministerului Justiției,  întrevederea ministrului justiției, prof.univ.dr.Tudorel TOADER cu  E.S. domnul Hitoshi NODA, Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Japoniei în România, însoțit de doamna Mayo NISHIIKE, Secretar I pe probleme politice.

Pe agenda discuțiilor au figurat probleme de interes reciproc legate de contribuția Japoniei și a Băncii Mondiale la realizarea proiectului Cartierul pentru Justiție; statul de drept; preluarea de către România a Președinției Consiliului Uniunii Europene și reprezentarea României la cel de-al 14-lea Congres ONU pentru Prevenirea Criminalității și Justiția Penală, la Kyoto, în perioada 20-27 aprilie 2020.

Exprimându-și întreaga deschidere pentru consolidarea relațiilor bilaterale în domeniul justiției, E.S. domnul Hitoshi NODA a urat României succes în acțiunile pe care le va întreprinde pe perioada exercitării Președinției Consiliului Uniunii Europene.

Întrevederea a constituit un bun prilej pentru consolidarea relațiilor de cooperare între cele două state și reafirmarea sprijinului reciproc.