Print

Întrevederea ministrului justiției, prof. univ. dr. Tudorel TOADER, cu E.S. domnul Saker MALKAWI, Ambasadorul Regatului Hașemit al Iordaniei la București

În data de 14 mai 2018  a avut loc, la sediul Ministerului Justiției,  întrevederea ministrului justiției, prof.univ.dr. Tudorel TOADER, și a secretarului de stat,  conf. univ. dr. Marieta SAFTA, cu  E.S. domnul Saker MALKAWI, Ambasadorul Regatului Hașemit al Iordaniei la București, însoțit de domnul Akad AL-KASAWNIH, secretar I în cadrul Ambasadei.

În cadrul întâlnirii au fost abordate aspecte referitoare la dezvoltarea cadrului juridic bilateral necesar cooperării în materie penală, ministrul justiției, prof.univ.dr. Tudorel TOADER, manifestându-și susținerea și deschiderea în vederea definitivării demersurilor întreprinse până la această dată.

În acest context, a avut loc, la Amman, în perioada 24-26 aprilie a.c., prima rundă de negocieri a instrumentelor juridice necesare cooperării în materie penală, cu participarea experților din cadrul Ministerului Justiției,  existând posibilitatea semnării Tratatului privind extrădarea, Tratatului privind asistența judiciară în materie penală și Memorandumului de înțelegere privind cooperarea în domeniul juridic între cele două ministere de justiție, în toamna acestui an.

Întrevederea de astăzi a constituit un bun prilej pentru consolidarea relațiilor bilaterale între cele două părți.