Print

Întrevederea ministrului justiției, Tudorel TOADER, cu domnul Almat Madaliyev, vice-ministru , Ministerul Justiției al Republicii Kazahstan

În data de  04 aprilie 2019, ministrul justiției, Tudorel TOADER, a avut o întrevedere de lucru cu delegația Ministerului Justiției al Republicii Kazahstan, condusă de domnul Almat Madaliyev, vice-ministru al justiției. La întrevedere au mai participat și E.S. domnul Daulet Batrashev, Ambasadorul Republicii Kazahstan în România; domnul Ruslan ASHENOV, anchetator al Departamentului de Anchetă, Departamentul de Investigații al Comitetului de Stat pentru Venituri al Ministerului de Finanțe al Republicii Kazahstan, șeful echipei de investigare; domnul Dias IBRASHEV, consilier al Procuraturii Generale al Republicii Kazahstan și domnul Amankali SAGATOV, consultant al Guvernului Republicii Kazahstan.

Obiectivul întâlnirii l-a constituit stadiul cooperării bilaterale în domeniul justiției și dezvoltarea relațiilor bilaterale de cooperare.

În deschidere, demnitarul român a apreciat dezvoltarea semnificativă a cadrului juridic bilateral, subliniind, în acest context, buna colaborare care a existat între experți în vederea încheierii unor acorduri de cooperare, în materie penală, deosebit de utile.

Întrevederea a demonstrate utilitatea și importanța existenței unui cadru juridic complet în materia cooperării penale bilaterale, în cazul de față Tratatul între România şi Republica Kazahstan privind asistența judiciară în materie penală, semnat la București la 14 noiembrie 2014.

Părțile au exprimat disponibilitatea pentru dezvoltarea cooperării bilaterale și identificarea celor mai bune modalități de soluționare a problemelor de interes comun.