Print

Întrevederea ministrului justiției, Tudorel TOADER, cu E.S. doamna Raja Jhinaoui Ben Ali, Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Tunisiene în România

În data de 29 ianuarie 2019, a avut loc, la sediul Ministerului Justiției, întrevederea ministrului justiției, Tudorel TOADER cu E.S. doamna Raja Jhinaoui Ben Ali, Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Tunisiene la București, însoțită de doamna Hasna Tizaoui Dkhilalli, Secretar I al Ambasadei.

În cadrul întâlnirii au fost abordate aspecte privitoare la stadiul cooperării bilaterale în domeniul justiției; la dezvoltarea relațiilor de colaborare; precum și la finalizarea Acordului de cooperare între Ministerul Justiției din România și Ministerul Justiției al Republicii Tunisiene  în domeniul justiției (intenția părților fiind aceea de a avea în vedere o cooperare cât mai largă în baza competențelor pe care le are Ministerul Justiției român).

Exprimându-și întreaga deschidere pentru dezvoltarea relațiilor bilaterale în domeniul justiției, E.S. doamna Raja Jhinaoui Ben Ali a solicitat susținerea Republicii Tunisiene în procesul de consolidare a cooperării judiciare internaționale și a statului de drept.

Întrevederea a constituit un bun prilej pentru consolidarea relațiilor de cooperare între cele două state și reafirmarea sprijinului reciproc.