- Ministerul Justitiei - http://www.just.ro -

Ministerul Justiţiei a fost condus de elevi

Peste 150 de elevi de au vizitat, miercuri, 31 mai, Ministerul Justiţiei. Tinerii sunt elevi la câteva dintre cele mai prestigioase unităţi de învăţământ din România, iar mare parte dintre ei intenţionează să urmeze cursurile facultăţilor de drept. Chiar şi cei care vor să urmeze alte specializări în învăţământul superior au dezvăluit că sunt atraşi de justiţie în general.

Vizitatorii și-au făcut fotografii la Photo Booth și au primit legitimaţii de „ministru pentru o zi”. Turul lor a urmat în cabinetele prof. univ. dr. Tudorel Toader, ministrul Justiției și al secretarilor de stat, conf. univ. dr. Marieta SAFTA și Sofia Mariana MOȚ.

Elevii au luat parte la o lecție de educație juridică predată altfel. Fără note și cu exemple concrete din viața de zi cu zi. În timpul cursului, pentru că elevii au avut rolul de demnitar, au putut semna „ordine ale ministrului pentru o zi”. Între cele mai interesante inițiative propuse de tineri se numără:

Ministrul Justiției, prof. univ. dr. Tudorel Toader a luat act de toate dorințele elevilor și a promis că va comunica aceste solicitări membrilor executivului.

Biroul de presă al Ministerului Justiției