Print

Ministrul Justiției a transmis CSM cele două propuneri de numire în funcții în cadrul DNA

Ministrul Justiției a transmis Consiliului Superior al Magistraturii – în vederea obținerii avizului, următoarele propuneri:

- pentru numirea în funcția de procuror șef al Secției de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție din cadrul Direcției Naționale Anticorupție (DNA) a domnului procuror Marius Bogdan Bulancea, în prezent delegat în această funcție.

- pentru numirea în funcția de procuror șef adjunct al Secției de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție din cadrul Direcției Naționale Anticorupție (DNA) a domnului procuror Silviu Paul Dumitriu, în prezent delegat în această funcție.

Potrivit dispozițiilor art. 54 alin. 1 din Legea 303/2004, numirile în aceste funcții se fac de către Președintele României, la propunerea ministrului justiției, cu avizul Consiliului Superior al Magistraturii, dintre procurorii care au o vechime minimă de 10 ani în funcția de judecător sau procuror, pe o perioadă de 3 ani, cu posibilitatea reînvestirii o singură dată.

În desemnarea celor două propuneri, ministrul Justiției a avut în vedere îndeplinirea criteriilor de integritate, experiența profesională și managerială relevantă și capacitatea decizională.