Print

Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, s-a întâlnit cu reprezentanți ai grefierilor

Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, alături de secretarul de Stat, Lidia Barac și de directori din cadrul Ministerului au avut, ieri, 20 decembrie, o întâlnire cu reprezentanți ai grefierilor.

Întâlnirea a avut loc în contextul protestelor grefierilor din aceste zile.

Pe agenda discuțiilor s-a aflat intenția Guvernului de a modifica OUG nr. 114/2018 privind unele măsuri fiscale și bugetare, dar și aceea de eliminare a pensiilor de serviciu ale grefierilor. Totodată, s-a adus în discuție și faptul că, în cazul acestora, orele suplimentare nu sunt plătite, iar activitatea se desfășoară în condiții improprii, ajungându-se ca, statistic, speranța de viață a unui grefier să fie de 58 de ani.

Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, s-a arătat deschis față de solicitările grefierilor, dar a precizat că decizia la problemele ridicate de aceștia este partajată între Guvern, Ministerul Justiției și Parlament. Acesta a precizat și faptul că nu s-a luat încă o decizie definitivă în ceea ce privește unele dintre aspectele semnalate, urmând să aibă o discuție atât cu ministrul Finanțelor, cât și cu cel al Muncii.

La final, s-a convenit ca, la începutul săptămânii viitoare, să fie organizată o nouă întâlnire între reprezentanții MJ și cei ai grefierilor.