Print

Ministrul justiției, interimar, Ana Birchall, la Consiliul JAI, în Luxemburg

Ministrul justiției, interimar, vicepremierul pentru implementarea parteneriatelor strategice, Ana Birchall, participă, alături de miniștrii de justiție și afaceri interne din UE, la Luxemburg, pe 6 și 7 iunie 2019, pentru a discuta despre negocierea mandatelor pentru acordurile cu SUA în cadrul Consiliului Europei privind accesul la dovezi electronice, precum și adoptarea unei concluzii privind păstrarea datelor pentru combaterea criminalității.

De asemenea, vor fi dezbătute digitalizarea documentelor judiciare, precum și viitorul dreptului penal al UE și despre calea de urmat în ceea ce privește recunoașterea reciprocă în cadrul cooperării judiciare în materie penală.

Miniștrii afacerilor interne discută despre viitorul politicii de securitate și migrație. De asemenea, aceștia încearcă să convină asupra unei abordări generale parțiale privind reforma Directivei privind returnarea, precum și asupra unor abordări generale parțiale privind fondurile sectoriale în domeniul afacerilor interne în contextul următorului Cadru Financiar Multianual.

[jwp-video n="1"]