Print

Ministrul justiției, prof.univ.dr. Tudorel TOADER, și ministrul justiției din Republica Croația, domnul Dražen BOŠNJAKOVIĆ, în vizită la Penitenciarul București-Jilava

În data de 23 aprilie 2018, ministrul justiției, prof.univ.dr. Tudorel TOADER, și ministrul justiției din Republica Croația, domnul Dražen BOŠNJAKOVIĆ au vizitat Penitenciarul București-Jilava. Din delegația română au mai făcut parte: conf. univ. dr. Marieta SAFTA, secretar de stat, Ministerul Justiției și comisar șef de penitenciare Marian DOBRICĂ, director general, Administrația Națională a Penitenciarelor. Din delegația croată au făcut parte: Juro MARTINOVIĆ, secretar de stat, Ivan CRNČEC, consilier personal al ministrului justiției, Sedina DUBRAVČIĆ, șeful cabinetului ministrului justiției, iar din partea Ambasadei Republicii Croația la București a participat E.S domnul dr. Davor VIDIŠ, Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Croației în România.

În debutul vizitei a fost realizată o prezentare a Penitenciarului București-Jilava, menționându-se aspecte privitoare la structura fizică a unității, organigramă, activitățile de reintegrare socială desfășurare cu persoanele private de libertate, regimurile de executare a pedepselor privative de libertate, precum și paza perimetrului de deținere.

De asemenea, ministrul justiției, prof.univ.dr. Tudorel Toader, a relatat pe scurt demersurile inițiate de Ministerul Justiției în vederea soluționării problemelor cu care se confruntă sistemul penitenciar.

Întâlnirea a reprezentat o oportunitate deosebită atât pentru consolidarea relațiilor bilaterale cât și pentru schimbul de bune practici în domeniile comune de interes.