Print

Participarea domnului prof.univ.dr. Tudorel TOADER, ministrul justiției, la instalarea în funcție a directorului Penitenciarului Iași

În data de 22 ianuarie 2018,  domnul prof.univ.dr. Tudorel TOADER, ministrul justiției, și domnul comisar șef de penitenciare Marian DOBRICĂ, director general, Administrația Națională a Penitenciarelor, au participat la evenimentul de instalare a doamnei comisar șef de penitenciare Cristina DUMITRAN în funcția de director al Penitenciarului Iași.

Cu această ocazie, ministrul justiției a felicitat-o pe doamna Cristina DUMITRAN pentru funcția ocupată și i-a urat succes în demersurile pe care le va întreprinde în noua calitate de director de unitate penitenciară. În acest cadru au fost discutate problemele specifice cu care se confruntă Penitenciarul Iași, ministrul justiției asigurând reprezentanții sistemului penitenciar de susținerea și deschiderea Ministerului Justiției în vederea soluționării,  într-un timp cât mai scurt, a problemelor existente, cu referire și la Calendarul de măsuri 2018 – 2024 pentru soluționarea supra-aglomerării carcerale și a condițiilor de detenție, în executarea hotărârii-pilot Rezmiveș şi alţii împotriva României, pronunțată de CEDO la 25 aprilie 2017 și în vederea îndeplinirii obiectivelor stabilite prin acesta.