Print

Participarea ministrului justiției, Ana BIRCHALL, la evenimentul de la Ateneul Român dedicat încheierii mandatului Președinției României la Consiliul Uniunii Europene

Picture_3 Picture_4

Ministrul Justiției Ana Birchall a participat astăzi, alături de doamna prim-ministru Viorica Dăncilă și de colegii săi miniștri, la evenimentul de la Ateneul Român dedicat încheierii mandatului Președinției României la Consiliul Uniunii Europene.

„A fost o președinție de succes, iar în domeniul justiției ne-am atins toate obiectivele propuse. Astfel, dezvoltarea continuă a cooperării judiciare a rămas esențială pentru consolidarea Spațiului de Libertate, Securitate și Justiție, o politică europeană solidă în domeniul justiției contribuind la securitatea și creșterea economică în beneficiul cetățenilor și al mediului de afaceri.”

Între Parlament și Consiliu s-a ajuns la un acord cu privire la 10 dosare. De asemenea, pachetul privind probele electronice – E-evidence (format dintr-o propunere de directivă și o propunere de regulament) au fost agreate la nivelul Consiliului și urmează ca viitoarea PRES FI să debuteze discuțiile cu Parlamentul în cadrul trialogului.

Consiliul JAI din 6 iunie 2019 a reprezentat un eveniment important, cu o agendă complexă, care și-a propus să concretizeze o pondere semnificativă din eforturile depuse de PRES RO în ultimele luni.

Prin îndeplinirea tuturor obiectivelor în domeniul justiției a fost reafirmat angajamentul față de valorile europene în acord cu principle directoare respectiv, respect pentru valorile comune, drepturile și libertățile fundamentale și statul de drept; respect pentru diferitele tradiții și sisteme juridice ale statelor membre și continuarea consolidării încrederii reciproce între sistemele de justiție ale statelor membre.

Felicitări tuturor celor care au lucrat la succesul Președinției române a Consiliului UE și mult succes Președinției finlandeze!