Print

Participarea ministrului justiției la inaugurarea lucrărilor de modernizare a clădirii Palatului de Justiție, Tribunalul Arad

În data de 8 iunie 2018, ministrul justiției, prof.univ.dr. Tudorel TOADER, și secretarul de stat, conf. univ.dr. Marieta SAFTA, au participat la inaugurarea lucrărilor de modernizare a clădirii Palatului de Justiție, Tribunalul Arad, constând în extinderea unor spații pentru birouri, dar și reabilitarea termică a clădirii.

 

În acest context, programul vizitei delegației Ministerului Justiției în județul Arad a cuprins următoarele:

  1. întrevederea cu conducerea Prefecturii Județului Arad, respectiv cu doamna Florentina HORGEA, prefect, și domnul Vasilică DAMIAN, Subiectele abordate în cadrul întâlnirii au vizat diferite aspecte privitoare la colaborarea autorităților locale cu Ministerul Justiției în vederea identificării celor mai bune soluții pentru rezolvarea problemelor administrative ale sistemului judiciar.

 

  1. întrevederea cu judecătorii și personalul auxiliar din cadrul Tribunalului Arad. În cadrul întâlnirii a fost prezentată activitatea instanței, realizările, precum și problemele întâmpinate, ministrul justiției expunând măsurile luate până în prezent, la nivelul Ministerului Justiției, în vederea eficientizării activității și rezolvării diferitelor aspecte punctuale menționate în cadrul discuțiilor. În acest context, prof.univ.dr. Tudorel TOADER a făcut referire la problematica arhivării și demersurile întreprinse până în acest moment, respectiv obținerea finanțării și identificarea spațiilor optime în vederea construirii centrelor regionale de arhivă,  salarizarea, condițiile de pensionare, precum și proiectul de lege privind personalul auxiliar.

 

  1. participarea la festivitatea de inaugurare a lucrărilor de modernizare a clădirii Palatului de Justiție, Tribunalul Arad. Conducerea Ministerului Justiției a apreciat în mod deosebit eforturile depuse în vederea concretizării acestui demers și a asigurat conducerea Tribunalului Arad de deschidere și susținere în vederea implementării și altor măsuri necesare optimizării activității.

 

 

  1. susținerea unei conferințe de presă, la sediul Tribunalului Arad, în cadrul căreia ministrul justiției, prof. univ. dr. Tudorel TOADER, a prezentat contextul vizitei în județul Arad și a răspuns  întrebărilor jurnaliștilor privind diverse teme de interes, ca de exemplu: publicarea motivării Curții Constituționale în Monitorul Oficial privind existenta unui conflict juridic de natură constituțională între ministrul justiției şi președintele României, generat de refuzul președintelui României de a da curs propunerii de revocare din funcție a procurorului-şef al Direcției Naționale Anticorupție, doamna Laura Codruţa KÖVESI.

 

Activitățile din  data de 8 iunie 2018 fac parte din planul de măsuri întreprinse de  conducerea Ministerului Justiției  în vederea rezolvării problemelor cu care se confruntă  instituțiile vizate.

foto2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


foto3Împreună cu judecători și grefieri de la Tribunalul Arad