- Ministerul Justitiei - http://www.just.ro -

Participarea ministrului justiției, prof.univ.dr. Tudorel TOADER, la conferința cu tema: ”Aprofundare tehnică în domeniul regenerării urbane” Tokyo, Japonia

În data de 13 februarie 2018, ministrul justiției, prof.univ.dr. Tudorel TOADER, și secretarul de stat, conf. univ. dr. Marieta SAFTA, au participat la lucrările conferinței cu tema: ”Aprofundare tehnică în domeniul regenerării urbane”, organizată de Centrul de Instruire pentru Dezvoltare al Băncii Mondiale, din Tokyo, în colaborare cu Guvernul Japoniei și cu orașele Yokohama și Kawasachi, care se desfășoară în această săptămână la Tokyo, în Japonia.

În acest cadru, Ministerul Justiției a prezentat, în colaborare cu Ministerul Finanțelor Publice și Primăria Municipiului București proiectul Cartierul pentru Justiție. Astfel, a fost abordată problematica infrastructurii sistemului judiciar și situația specială a capitalei din această perspectivă, conceptul Cartierului pentru Justiție, principalele provocări cu care se confruntă autoritățile implicate și schimbările urmărite prin realizarea proiectului.

Conferința a reprezentat o oportunitate deosebită pentru promovarea proiectului Cartierul pentru Justiție și identificarea soluțiilor în vederea realizării acestuia.