Print

Promoția 2019 ,,Nicolae Bălcescu”, prima promoție a agenților de poliție penitenciară, a fost încadrată în sistemul penitenciar

Sfârșitul lunii august a reprezentat o premieră pentru Școala Națională de Pregătire a Agenților de Penitenciare Târgu Ocna: absolvirea primei generații de polițiști de penitenciare.

Luni, 2 septembrie 2019, cei 249 de agenți de poliție penitenciară - a 23-a promoție a Școlii Naționale de Pregătire a Agenților de Penitenciare Târgu Ocna, își încep activitatea în sistemul penitenciar.

Pe întreg parcursul carierei, polițiștii de penitenciare se vor confrunta cu provocări asumându-și riscuri deosebite în exercitarea atribuțiilor de serviciu în misiuni de pază, escortare, supraveghere și intervenție, vor pune în aplicare legislația privind executarea pedepselor privative de libertate şi a celorlate măsuri dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal, în limitele competențelor stabilite prin lege, vor respecta drepturile fundamentale ale omului, Constituția și legile țării, în interesul tuturor cetățenilor.

Efortul comun al Ministerului Justiției, Administrației Naționale a Penitenciarelor și Ministerului Finanțelor Publice a condus la alocarea fondurilor necesare astfel încât tinerii absolvenți să poată fi încadrați în sistemul penitenciar, începând cu data de 31.08.2019.

Să duceți la îndeplinire misiunea de reprezentant al autorității de stat, și, astfel, să fiți un sprijin în schimbarea în bine a instituțiilor, care să ofere mai multă siguranță cetățenilor și să beneficieze de un mai mare grad de încredere din partea societății. Veți beneficia de tot sprijinul și veți avea în Ministerul Justiției un adevărat partener. În orice circumstanțe să vă asigurați că va domni legea”, le-a transmis ministrul justiției.