Print

Realizarea programului național de creare a 15 centre regionale de arhivă.

În scopul identificării celor mai adecvate spații necesare realizării centrelor regionale de arhivă, ministrul justiției, prof.univ.dr. Tudorel TOADER, a efectuat, în datele de 28 iunie și 2 iulie 2018, mai multe vizite, după cum urmează:

28 iunie 2018

  • Centrul de Detenție Brăila - Tichilești;
  • Penitenciarul Galați - secția exterioară Șendreni.

2 iulie 2018

  • Penitenciarul Bacău – secțiile exterioare Secuieni și Letea Veche ;
  • Penitenciarul Focșani. 

Cu această ocazie, prof. univ. dr. Tudorel TOADER a purtat discuții cu reprezentanții conducerii centrului de detenție, respectiv a penitenciarelor, abordându-se, în cadrul întrevederilor, aspecte privitoare la climatul şi condițiile de lucru ale personalului de penitenciare, condițiile de detenție, funcționarea optimă a unităților de detenție, metode de îmbunătățire a activității și de rezolvare a problemelor cu care se confruntă sistemul penitenciar. De asemenea, ministrul justiției a vizitat posibile locații pentru amplasarea arhivei aferente instanțelor și parchetelor de pe raza de competență a Curților de Apel Bacău și Galați.

Necesitatea construirii unor astfel de arhive este dată de faptul că mare parte din documentele elaborate în cadrul acestor instituții trebuie păstrate timp de 90 de ani iar, din datele primite de la instanțe și parchete, în prezent, este necesară arhivarea,  în condiții corespunzătoare, a aproximativ 473 de km de documente.

Vizitele din data de 28 iunie și 2 iulie 2018 fac parte din planul de măsuri întreprinse de  ministrul justiției în vederea rezolvării problemelor cu care se confruntă  instituțiile vizate