Print

Reuniunea Reţelei Judiciare Române în materie penală

În perioada 12 – 13 aprilie 2018 a avut loc la București, sediul Ministerului Justiției, prima reuniune din acest an a Reţelei Judiciare Române de cooperare judiciară în materie penală, în cadrul căreia ministrul justiției, prof. univ. dr. Tudorel TOADER, a susținut cuvântul de deschidere.

La această reuniune au participat judecători şi procurori, membrii Reţelei Judiciare Române în materie penală din cadrul Înaltei Curți de Casație și Justiție, ai curților de apel, ai parchetelor de pe lângă curțile de apel, ai Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație şi Justiție și Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism, membrul național adjunct al României la Eurojust, precum şi  reprezentanți din cadrul Ministerului Justiției.

Au fost dezbătute diverse aspecte de interes în materia cooperării judiciare, în special în următoarele domenii: ordinul european de anchetă, cooperarea cu Rețeaua Judiciară Europeană, Parchetul European, comunicarea directă în temeiul diferitelor instrumente juridice internaționale, prezentarea de informații și instrumente practice disponibile pe site-ului Rețelei Judiciare Europene, precum și dificultăți întâlnite în materia mandatului european de arestare și a transferului de persoane condamnate.