Print

Vizita de lucru a ministrului Justiţiei la Curtea de Apel Craiova

Ministrul Justiţiei, domnul prof. univ. dr. Tudorel TOADER şi doamna conf. univ. dr. Marieta SAFTA, secretar de stat, au efectuat, la data de 6 octombrie 2017, o vizită de lucru la Curtea de Apel din Craiova.

Vizita a urmărit identificarea situaţiilor punctuale cu care se confruntă această instanţă de judecată şi  modul în care îşi desfăşoară activitatea într-o zi obişnuită de lucru. Reprezentanţii Ministerului Justiţiei au purtat discuţii cu personalul Curţii de Apel Craiova, au vizitat sălile de judecată şi arhiva.

Printre subiectele discutate în cadrul întâlnirii cu conducerea instanţei de judecată s-a aflat situaţia sediului actual al curţii şi oportunitatea dezvoltării unei investiţii pentru o nouă clădire, în concordanţă cu volumul mare de dosare aflate în curs de judecată şi cu faptul că la Curtea de Apel Craiova sunt soluţionate dosare din întreaga zonă a Olteniei, respectiv judeţele Dolj, Gorj, Mehedinţi şi Olt.

La acest moment, Curtea de Apel Craiova funcționează într-un sediu închiriat, iar Judecătoria Craiova, într-un sediu subdimensionat, urmând să fie derulate proiecte pentru sedii noi prin Programul de consolidare a infrastructurii instanțelor judecătorești din orașele reședință de județ, derulat prin intermediul Companiei Naționale de Investiții din cadrul MDRAPFE.

În Craiova, în cursul anului trecut, a fost dat în folosinţă un nou sediu pentru Tribunalul Craiova în cadrul Proiectului Reforma Sistemului Judiciar finanțat de Banca Mondială și implementat de Ministerul Justiţiei – Direcţia pentru implementarea proiectelor finanţate din împrumuturi externe. Noul sediu astfel construit pentru Tribunalul Dolj are o suprafață desfășurată de 8.952 mp, o suprafață utilă de 6.391 mp și un regim de înălțime de S+ P+4, valoarea investiţiei fiind de 34.927.539,17 lei cu TVA.

Domnul prof. univ. dr. Tudorel TOADER, ministrul Justiţiei va continua şi în următoarea perioadă vizitele inopinate la instanţe şi penitenciare.

BIROUL DE PRESĂ AL MINISTERULUI JUSTIŢIEI