Print
Ministrul Justiției, Raluca Alexandra PRUNĂ, împreună cu omologul său, Vladimir CEBOTARI, la sediul MJ MD, după semnarea Planului de acțiuni, FOTO: MJ MD
Ministrul Justiției, Raluca Alexandra PRUNĂ, împreună cu omologul său, Vladimir CEBOTARI, la sediul MJ MD, după semnarea Planului de acțiuni, FOTO: MJ MD

Vizita delegaţiei Ministerului Justiţiei în Republica Moldova

Ministrul Justitiei, Raluca Alexandra PRUNĂ, împreună cu secretarul de stat, Adrian BABOI-STROE, desfăşoară o vizită oficială în Republica Moldova în perioada 24-26 august.

Obiectivul vizitei îl constituie semnarea Planului de acţiuni între cele două ministere ale justiţiei pentru intervalul 2016-2018. Prin acesta se urmăreşte susţinerea parcursului european al Republicii Moldova şi implementarea de noi acţiuni pentru dezvoltarea relațiilor de cooperare dintre cele două state în domeniul justiției.

Cu ocazia întrevederii cu omologul său, Ministrul Prună a declarat: „Relaţia cu Republica Moldova este una privilegiată şi strategică şi suntem obligaţi să conlucrăm efectiv şi gradual. România nu are lecţii de dat, dar are foarte multă experienţă de împărtăşit”.

Ministrul Prună a garantat disponibilitatea discutării tuturor propunerilor în special în cadrul Forumului România-Republica Moldova în domeniul justiţiei pe care cei doi miniştri ai Justiţiei au decis să îl organizeze în toamna acestui an, prilej cu care vor propune reprezentanţilor principalelor instituţii din domeniul Justiţiei din cele două state să se întrunească la nivel înalt.

Ministrul Justiţiei de la Chişinău, Vladimir CEBOTARI, a precizat faptul că „opinia publică din Republica Moldova are o mare încredere şi o imagine pozitivă despre justiţia din România”, subliniind nevoia autorităţilor de la Chişinău de a identifica soluţii pentru recredibilizarea justiţiei din Moldova.

În cadrul vizitei comune desfăşurată la Curtea Supremă de Justiţie, joi, 25 august, cei doi miniştri au discutat împreună cu preşedintele Curţii Supreme de Justiţie, Mihai Poalelungi, o serie de măsuri durabile de sprijin care să statueze cooperarea între interinstituţională a celor două ţări.

În cursul zilei de vineri, 26 august, ministrul Prună va avea întrevederi cu membrii Consiliului Superior al Magistraturii, Preşedintele Curţii Constituţionale, Procurorul General Interimar, Directorul Centrului Naţional Anticorupţie şi Procurorul Anticorupţie de la Chişinău.

De asemenea, Secretarul de stat, Adrian Baboi-Stroe va avea o întrevedere separată cu Serviciul Stare Civilă, Ministerul Afacerilor Interne, Direcţia Apostilă, asociaţiile obşteşti în domeniul notariatului.