Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
Search in posts
Search in pages

MINISTERUL JUSTIȚIEI


8 decembrie – Ziua Constituției României

În contextul sărbătoririi Zilei Constituției României, instituită prin Legea nr. 120 din 1995, ministra justiției, doamna Alina Gorghiu, a avut întâlniri cu mai mulți elevi ai Colegiului Tehnic ”Costin N. Nenițescu” din Pitești, cărora le-a înmânat exemplare ale Constituției României.

Referitor la acest moment, ministra justiției a declarat următoarele:

“Am întrebat peste 100 de liceeni ce înseamnă Constituția pentru ei când am fost, aseară, la Colegiul Tehnic "Costin D. Nenițescu” din Pitești.

Am vorbit cu ei despre legea noastră fundamentală și le-am oferit câte un exemplar din Constituția noastră.

Deși dreptul la fericire încă nu este prevăzut în Constituție, este un articol despre dreptul la învățătură și ei trebuie să știe despre asta pentru că îi privește în mod direct.

Astăzi, 8 decembrie, este Ziua Constituției României și este normal să vorbim în această perioadă mai mult despre drepturile și libertățile cetățenilor.

Facem tot ce putem pentru a promova educația juridică pentru tineri. Nu este un moft, este o necesitate.

M-am bucurat să aflu că liceul lor a derulat deja activități incluse în programul de educație juridică "Fii avocat în școala ta!". Una dintre eleve mi-a spus că vrea să devină procuror și am încurajat-o să își urmeze acest vis.

Mulțumesc mult domnului director Marius Dobrin si doamnei director adjunct Irina Neagoe pentru primirea foarte frumoasă și întregului colectiv de profesori pentru dialogul foarte bun!”


Publicat in: 08/12/2023