Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
Search in posts
Search in pages

MINISTERUL JUSTIȚIEI


A fost adoptat Proiectul de lege pentru modificarea și completarea Legii nr. 286/2009 privind Codul penal

În cadrul ședinței de ieri, Guvernul a adoptat Proiectul de lege pentru modificarea și completarea Legii nr. 286/2009 privind Codul penal.

Ministerul Justiţiei a iniţiat un proiect de lege care urmărește reglementarea unei noi forme, asimilate, a infracțiunii de evadare, dacă persoana condamnată la pedeapsa detențiunii pe viață sau la pedeapsa închisorii nu se prezintă la organul de poliție în vederea punerii în executare a pedepsei în termen de șapte zile de la data la care a rămas definitivă hotărârea.

Ministra Justiției, Alina Gorghiu, a declarat că: “Trebuie să înțelegem cu toții că nimeni nu e mai presus de lege și că sustragerea de la executarea pedepsei aduce grave prejudicii eficienței actului de justiție.

Am considerat oportun să intervenim şi pe plan legislativ, cu scopul de a combate fenomenul sustragerii de la justiţia naţională. Vedem adesea și cum persoane față de care s-a dispus o pedeapsă definitivă privativă de libertate persistă în atitudinea de sfidare a legii.

Statul român nu este pasiv cu privire la tematica fugarilor. Identificarea celor mai bune soluții în acest sens rămâne o prioritate de mandat pentru mine.”


Publicat in: 13/10/2023