Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
Search in posts
Search in pages

MINISTERUL JUSTIȚIEI


A fost adoptată Hotărârea Guvernului în vederea suplimentării numărului maxim de posturi pentru Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT)

În cadrul ședinței de Guvern de astăzi a fost adoptată Hotărârea inițiată de Ministerul Justiției care prevede suplimentarea numărului maxim de posturi pentru Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism  (DIICOT) cu 50 de posturi din care 25 de procurori, 20 de grefieri și 5 posturi personal economic și administrativ.

Propunerea în acest sens a fost formulată în vederea sprijinirii și eficientizării activității DIICOT, structură de parchet care are în competență infracțiuni din sfera traficului de droguri, traficului de persoane, de minori, pornografiei infantile, terorismului, spălării banilor etc.

Referitor la acest act normativ, ministra justiției, Alina Gorghiu, a declarat:

 

”Chiar astăzi a avut loc ședința CSAT care a avut pe ordinea de zi inclusiv problema consumului de droguri și a altor substanțe psihoactive de către tineri și elevi. Acest fenomen reprezintă un risc major la adresa siguranței individuale și naționale. Considerăm că pentru a lupta împotriva drogurilor trebuie să alocăm resursele necesare.

Ministerul Justiției a inițiat această Hotărâre de Guvern în vederea suplimentării numărului maxim de procurori pentru DIICOT având în vedere volumul tot mai ridicat de activitate, gravitatea faptelor anchetate de această structură de parchet precum și nevoia de soluționare cu celeritate a cauzelor aflate în lucru. Sprijinim orice demers pentru a asigura buna organizare și funcționare a  activității sistemului judiciar, pe baza cooperării loiale cu instituțiile reprezentative ale puterii judecătorești. Lupta împotriva unor flageluri precum drogurile nu poate fi purtată cu succes de o singură instituție. Trebuie ca toate autoritățile statului cu atribuții în domeniu să găsească soluții comune pentru combaterea acestui fenomen.”


Publicat in: 12/10/2023