Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
Search in posts
Search in pages

MINISTERUL JUSTIȚIEI


Acordurile colective MJ-ANP- sindicate au fost semnate

Ministerul Justiției, Administrația Națională a Penitenciarelor și cele patru organizații sindicale reprezentative din sistemul poliției penitenciare  – Federația PUBLISIND, Federația Sindicatelor din Sistemul Penitenciar, Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor, Federația Polițiștilor de Penitenciare – au semnat marți, 14 iunie 2022, un nou Acord Colectiv privind raporturile de serviciu la nivelul grupului de unități – poliția penitenciară, precum și un nou Acord privind transparența decizională și dialogul în poliția penitenciară.

Conținutul acestor documente, în acord cu prevederile Legii nr. 145/2019 privind Statutul polițiștilor de penitenciare, a fost negociat cu accent pe îmbunătățirea condițiilor de muncă, sănătatea și securitatea în muncă, precum și perfecționarea profesională a polițiștilor de penitenciare. Cele două acorduri au o valabilitate de 24 de luni.

Ministerul Justiției și Administrația Națională a Penitenciarelor consolidează, astfel, colaborarea și deschiderea spre un dialog constructiv cu organizațiile sindicale, scopul final fiind ca sistemul penitenciar din România să fie pus, printr-un efort comun, în acord cu standardele și principiile europene aplicabile mediului carceral.


Publicat in: 15/06/2022