Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
Search in posts
Search in pages

MINISTERUL JUSTIȚIEI


Administrația Națională a Penitenciarelor și-a prezentat Raportul de activitate pentru anul 2023, București, 11 martie 2024

Administrația Națională a Penitenciarelor și-a prezentat Raportul de activitate pentru anul 2023

În data de 11 martie 2024 a fost prezentat de către echipa managerială a Administrației Naționale a Penitenciarelor Raportul de activitate al instituției pentru anul 2023.

La activitatea sistemului penitenciar în cursul anului 2023 s-a referit pe larg directorul general al ANP, chestor de poliție penitenciară dr. Dan Halchin. La finalul intervenției sale, au fost enunțate obiectivele instituției pentru anul 2024, direcțiile principale vizând continuarea dezvoltării  infrastructurii fizice și optimizarea celor două funcții instituționale principale, respectiv funcția custodială și cea de reintegrare socială. De asemenea, directorul general al Administrației Naționale a Penitenciarelor a reiterat faptul că integritatea reprezintă linia roșie pe care niciun polițist de penitenciare nu are îngăduința să o încalce.

La rândul lor, cei trei directori generali adjuncți ai Administrației Naționale a Penitenciarelor, respectiv chestor de poliție penitenciară dr. Ioana Mihaela Morar, comisar șef de poliție penitenciară Claudiu Românu și comisar șef de poliție penitenciară Cătălin Luncașu au avut intervenții cu privire la activitatea structurilor aflate în coordonare.

Din partea Ministerului Justiției, domnul Bogdan Ilea, secretarul de stat coordonator, a formulat concluzii cu privire la activitatea instituției și a transmis, totodată, cuvântul ministrei justiției, doamna Alina-Ștefania Gorghiu. ”Aș aprecia că sistemul penitenciar a trecut  provocarea anului 2023 cu tot ceea ce a însemnat aceasta, atât în ceea ce privește resursa de personal, cât și în ceea ce privește obiectivele punctuale asumate. În mod indiscutabil – și s-a văzut asta în 2023 – Administrația Națională a Penitenciarelor este un sistem care își îndeplinește consecvent, încăpățânat, în ciuda tuturor sacrificiilor, misiunea pe care o are”, a precizat secretarul de stat Bogdan Ilea în discursul său.

La ședința de prezentare a Raportului de activitate au participat reprezentanți ai Ministerului Justiției, ai unor ambasade și ai celorlalte structuri din sistemul de apărare, ordine publică și securitate națională. De asemenea, au răspuns invitației de participare persoane din conducerea instituțiilor de învățământ care pregătesc personal pentru sistemul penitenciar, reprezentanții sindicatelor din sistemul penitenciar, directorii penitenciarelor aflate în subordine, precum și directorii de direcții și șefii de structuri ai aparatului central.

Raportul de activitate poate fi consultat aici: https://anp.gov.ro/wp-content/uploads/2024/03/ANP-Raport-activitate-2023.pdf


Publicat in: 11/03/2024