Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
Search in posts
Search in pages

MINISTERUL JUSTIȚIEI


Cătălin Predoiu, Ministrul Justiției: „Parteneriatul strategic dintre România și Franța va fi dezvoltat pe zona de cooperare judiciară, dar și pe schimbul de bune practici în dosarele de interes comun”

Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, a primit-o, vineri, 11 decembrie 2020, pe noua ambasadoare a Franței, la București, E.S. Laurence Auer.

Discuțiile s-au axat cu precădere pe noile proiecte privind Legile justiției, cooperarea judiciară româno-franceză și procedurile de prevenire a infracționalității.

Cu această ocazie, E.S. Laurence Auer și-a exprimat susținerea pentru eforturile României de îndeplinire a obiectivelor prevăzute în cadrul Mecansimului de Cooperare și Verificare, precum și aderarea României la spațiul Schengen.

Cei doi oficiali au convenit lansarea unor programe de formare profesională continuă și de schimb de experiență între judecătorii francezi și cei români, ministrul Justiției urmând să adreseze în acest scop o scrisoare către CSM și INM, în perspectiva organizării acestora pe parcursul anului 2021.

În cadrul întâlnirii, Cătălin Predoiu a subliniat că „Parteneriatul strategic dintre România și Franța va fi dezvoltat în perioada următoare pe zona de cooperare judiciară, dar și pe schimbul de bune practici în dosarele de interes comun.

La întrevederea cu E.S. Laurence Auer a participat și domnul Pierre de Monte, magistrat de legătură.


Publicat in: 14/12/2020