Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
Search in posts
Search in pages

MINISTERUL JUSTIȚIEI


Comunicat de presă

Ministra justiției, dna. Alina Ștefania Gorghiu i-a transmis Procurorului General al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție în cursul zilei de marți, 16 aprilie 2024, cererile de urmărire penală primite de la Președintele României privind pe:

- domnul Petre ROMAN, în calitate de fost prim-ministru al Guvernului României în perioada 26 decembrie 1989 - 26 septembrie 1991, pentru faptele ce fac obiectul dosarului penal nr. 47/P/2014 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – Secția Parchetelor Militare

- domnul Gelu-Voican VOICULESCU, în calitate de fost viceprim-ministru al Guvernului României în perioada 28 decembrie 1989 - 28 iunie 1990, pentru faptele ce fac obiectul dosarului penal nr. 47/P/2014 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – Secția Parchetelor Militare

Cererile au fost transmise în temeiul art. 18 și 19 din Legea nr. 115/1999 privind responsabilitatea ministerială, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

Cu această ocazie, dna Alina Ștefania Gorghiu a declarat următoarele: ”Este normal să existe un mare interes din partea publicului, să existe o emoție în societate pentru că în acest dosar penal este vorba despre infracțiuni contra umanității. Mineriadele reprezintă o tragedie a istoriei noastre despre care românii însă așteaptă adevărul iar cererile formulate astăzi reprezintă un semnal că ancheta avansează. Justiția are obligația să clarifice lucrurile și eu am toată convingerea că o va face.”


Publicat in: 16/04/2024