Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
Search in posts
Search in pages

MINISTERUL JUSTIȚIEI


Comunicat de presă

[:ro]

„Statul este responsabil să pună la dispoziția victimelor pârghii dinamice și efective pentru diminuarea impactului profund al traumelor”, a spus ministrul Justiției, domnul Stelian ION, în deschiderea reuniunii de astăzi a Grupului de lucru privind problematica victimelor infracțiunilor (de exemplu, victime copii, victime ale violenței în familie, ale traficului de ființe umane și nu numai). El a adăugat că toate aspectele acestui subiect au importanță națională și că societatea vrea să vadă o colaborare puternică și coerentă între actorii instituționali implicați. Putem răspunde acestei așteptări printr-o formare specializată a magistraților, prin adaptarea cadrului judiciar la nevoile diferitelor categorii de victime și prin identificarea zonelor de intervenție în legislația din domeniu.

Competența la nivel național în materie este partajată și, de aceea, activitatea acestui grup de lucru trebuie intensificată cât mai curând, le-a solicitat ministrul Justiției reprezentanților Consiliului Superior al Magistraturii, ai Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, ai Ministerului Muncii și Protecției Sociale, Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului. În profunzime, „poziționarea preocupării pentru victimele infracțiunilor restabilește un echilibru firesc în administrarea actului de justiție. Ministerul va depune toate diligențele, în limitele competențelor instituționale. Vom lucra inclusiv cu ONG-uri și alte instituții active în domeniu.”, a mai spus domnul Stelian ION.

Grupul de lucru este un răspuns la necesitatea intensificării eforturilor statale în această materie. Acesta va realiza o cartografiere a temelor de interes în domeniu și va aduce la aceeași masă de discuții actorii cu atribuții atât în procedura judiciară, cât și în cea extrajudiciară.

[:]


Publicat in: 18/02/2021