Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
Search in posts
Search in pages

MINISTERUL JUSTIȚIEI


COMUNICAT DE PRESĂ AL MINISTRULUI JUSTIȚIEI

În perioada 7-8 iunie 2023, s-au desfășurat, la sediul Ministerului Justiției, interviurile pentru funcțiile de prim-adjunct al procurorului general al PÎCCJ și adjunct al procurorului general al PÎCCJ, adjuncți ai procurorului-șef al DNA (2 poziții), precum și adjuncți ai procurorului-șef al DIICOT (2 poziții).

Interviurile au fost desfășurate în fața comisiei de interviu constituită, potrivit legii, din reprezentanții Ministerului Justiției, ai CSM, INM și ASE şi compusă din ministrul Justiției, secretari de stat, procurori, un profesor de management şi un psiholog. În urma fiecărei serii de interviuri, au avut loc consultări extinse și minuțioase între ministrul Justiţiei şi toţi membrii comisiei de interviu.

În urma analizei candidaturilor prin prisma celor precizate mai sus, am selectat și propus:

– pentru funcția de prim-adjunct al procurorului general al PÎCCJ pe domnul procuror Aurel-Sebastian VĂLEAN;
– pentru funcția de adjunct al procurorului general al PÎCCJ pe domnul procuror Nicolae Andrei SOLOMON;
– pentru funcțiile de adjuncți ai procurorului-șef al DNA pe doamna procuror Tatiana TOADER și pe domnul procuror Silviu-Paul DUMITRIU;
– pentru funcția de adjunct al procurorului-șef al DIICOT pe doamna procuror Claudia-Ionela CURELARU.

Propunerile vor fi transmise Secției pentru Procurori a CSM astăzi, 12.06.2023, pentru obținerea avizului în conformitate cu art.147 alin.(3) din Legea nr.303/2022 privind statutul judecătorilor și procurorilor.

Cătălin Predoiu

Ministrul Justiției


Publicat in: 12/06/2023