Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
Search in posts
Search in pages

MINISTERUL JUSTIȚIEI


COMUNICAT DE PRESĂ PRIVIND FINANȚAREA PROIECTULUI „VIRTUALIZAREA ȘI CENTRALIZAREA APLICAȚIILOR SPECIFICE SISTEMULUI JUDICIAR”

Miercuri, 19 octombrie 2022, Ministerul Justiției, în calitate de coordonator de reforme și investiții, a aprobat spre finanțare primul proiect aferent componentei 7 „Transformare digitală”, Investiția 4 „Digitalizarea sistemului judiciar” din Planul National de Redresare și Reziliență (PNRR), având o valoare eligibilă 121.591.542,89 lei.

Proiectul, implementat de Ministerul Justiției prin Direcția Tehnologia Informației, reprezintă prima intervenție majoră din cele asumate prin PNRR pentru modernizarea infrastructurii IT&C a sistemului judiciar.

Acesta vizează asigurarea unei capacități adecvate de prelucrare și stocare la nivelul instanțelor de judecată, pentru a centraliza aplicațiile din sistemul judiciar, precum și pentru implementarea, inclusiv printr-un upgrade tehnologic al infrastructurii IT&C locale și centrale, a unei versiuni unice de dosar electronic, respectiv Dosarul Electronic Național.

Astfel, beneficiind de finanțarea PNRR, vor fi achiziționate și distribuite la nivelul instituțiilor beneficiare (tribunale, curți de apel, Înalta Curte de Casație și Justiție și Ministerul Justiției) echipamente de rețea pentru comunicații de date și securitate, precum și echipamente de procesare și stocare. Aceste echipamente vor găzdui sisteme și aplicații virtualizate, printre care și actuala versiune a sistemului de gestiune informatică a dosarelor aflate pe rolul instanțelor – ECRIS IV.

Proiectul contribuie la atingerea jalonului 163 din PNRR „Virtualizarea și centralizarea aplicațiilor de business este operațională”, având termen de realizare 30 iunie 2023.

Mai multe informații despre reformele și investițiile din PNRR aflate în coordonarea Ministerului Justiției se regăsesc aici: https://www.just.ro/pnrr/.

COMUNICAT DE PRESĂ PRIVIND FINAȚAREA PROIECTULUI „VIRTUALIZAREA ȘI CENTRALIZAREA APLICAȚIILOR SPECIFICE SISTEMULUI JUDICIAR”

 

 


Publicat in: 21/10/2022