Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
Search in posts
Search in pages

MINISTERUL JUSTIȚIEI


COMUNICAT DE PRESĂ PRIVIND ÎNCEPEREA PROIECTULUI „Cloud privat Justiție”

În data de 26 februarie 2024, Ministerul Justiției a început implementarea proiectului „Cloud privat Justiție”, finanțat prin Mecanismul de Redresare și Reziliență, în cadrul Componentei nr. 7 „Transformare digitală”, Investiția nr. 4 „Digitalizarea sistemului judiciar” din Planul Național de Redresare și Reziliență.

Proiectul are o perioadă de implementare de 28 luni (26 februarie 2023 – 30 iunie 2026) și are ca beneficiar Ministerul Justiției.

Valoarea totală a proiectului este de 117.432.803,32 RON, din care valoarea finanțării externe nerambursabile este de 98.683.028,00 RON.

Obiectivul proiectului constă în îmbunătățirea guvernării electronice și accelerarea transformării digitale în sectorul judiciar, respectiv, consolidarea și optimizarea activelor IT prin intermediul unei infrastructuri de date tip Cloud privat.

Prin implementarea proiectului, raportat la rezultatul acestuia, se urmărește dotarea celor două noduri ale centrului de date (un nod principal și un nod secundar – cu rol BCDR) destinat instituțiilor din sistemul judiciar cu infrastructură IT și de comunicații de date specific.

Date de contact pentru detalii suplimentare despre acest proiect: dti@just.ro.

COMUNICAT DE PRESĂ PRIVIND ÎNCEPEREA PROIECTULUI „Cloud privat Justiție”


Publicat in: 27/02/2024