Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
Search in posts
Search in pages

MINISTERUL JUSTIȚIEI


COMUNICAT DE PRESĂ PRIVIND ÎNCEPEREA PROIECTULUI „DIGITALIZAREA AUTORITĂȚILOR PUBLICE CENTRALE DIN SECTORUL JUDICIAR”

În data de 12 ianuarie 2023, Ministerul Justiției a început implementarea proiectului „Digitalizarea autorităților publice centrale din sectorul judiciar”, finanțat prin Mecanismul de Redresare și Reziliență, în cadrul Componentei 7 „Transformare digitală”, Investiția 4 „Digitalizarea sistemului judiciar” din Planul Național de Redresare și Reziliență.

Proiectul are o perioadă de implementare de 12 luni (ianuarie 2023 – decembrie 2023) și are ca beneficiar Ministerul Justiției.

Valoarea totală a proiectului este de 134.521.133,11 lei, din care valoarea finanțării externe nerambursabile este de 113.042.969,00 RON.

Obiectivul proiectului îl reprezintă modernizarea infrastructurii IT prin achiziționarea de stații de lucru (PC-uri) echipate complet, laptopuri, sisteme de videoconferință, multifuncționale, imprimante și scannere.

Astfel, proiectul își propune modernizarea tehnologică a infrastructurii informatice a sistemului judiciar prin:

- înnoirea parcului de stații de lucru din instanțele de judecată și celelalte instituții din sistemul judiciar pentru creșterea randamentului angajaților, creșterea securității în rețea și scăderea consumului de energie electrica,
- înnoirea parcului de laptopuri pentru desfășurarea activităților în regim de telemuncă prin VPN securizat pentru angajații din justiție și din celelalte instituții din sistemul judiciar, până la încheierea contextului pandemic actual, dar și după această perioadă,
- creșterea disponibilității serviciilor de videoconferință în sistemul judiciar pentru facilitarea accesului populației de la distanță la justiție dar și pentru acoperirea nevoilor de audiere a martorilor sub acoperire. Sistemele de videoconferință sunt necesare în principal pentru înlocuirea sistemelor achiziționate în anii 2007-2008, precum și pentru creșterea capacității de audiere a deținuților din penitenciare prin videoconferință,
- înnoirea și completarea parcului de imprimante și multifuncționale pentru optimizarea fluxurilor de lucru interne derulate pentru digitizarea dosarelor din instanțe,
- asigurarea infrastructurii IT&C necesară digitizării dosarelor din instanțe și celelalte instituții din sistemul judiciar.

Prin implementarea proiectului, raportat la rezultatul acestuia, se urmărește modernizarea tehnologică și digitizarea infrastructurii informatice a sistemului judiciar.

Date de contact pentru detalii suplimentare despre acest proiect: dti@just.ro.

COMUNICAT DE PRESĂ PRIVIND ÎNCEPEREA PROIECTULUI „DIGITALIZAREA AUTORITĂȚILOR PUBLICE CENTRALE DIN SECTORUL JUDICIAR”


Publicat in: 17/01/2023