Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
Search in posts
Search in pages

MINISTERUL JUSTIȚIEI


Comunicat de presă privind redistribuirea posturilor de asistent judiciar

Ministrul Justiției a emis ordinul prin care 17 posturi de asistent judiciar care se vacantează în anul 2023, ca urmare a ajungerii la termen a mandatelor, vor fi redistribuite la nivelul sistemului judiciar.

La baza acestui ordin a stat o analiză temeinică a nevoilor tribunalelor, respectiv ale secțiilor în cadrul cărora sunt judecate litigile de muncă, plecând de la criteriul încărcăturii acestora, dar avându-se totodată în vedere și alte criterii complementare.

Aceste criterii au fost luate în discuție și cu partenerii sociali, în cadrul ședinței Comisiei de Dialog Social de la nivelul Ministerului Justiției, propunerile și observațiile organizațiilor sindicale și patronale fiind reținute și valorificate. Au fost, de asemenea, valorificate propuneri și solicitări venite din partea Tribunalelor.

Pe baza analizei efectuate, va fi redus numărul de posturi de la tribunalele Gorj – 6 posturi, Teleorman – 2 Posturi, Olt – 2 posturi, Mehedinți – 1 post, Brăila – 1 post, Dolj – 4 Posturi și Caraș-Severin – 1 post.

Aceste posturi se vor redistribui la Tribunalele Constanța – 2 posturi, București – 5 posturi, Argeș – 6 posturi, Alba – 2 posturi și Dâmbovița – 2 posturi


Publicat in: 27/06/2023