Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
Search in posts
Search in pages

MINISTERUL JUSTIȚIEI


Comunicat de presă privind începerea proiectului „Dezvoltarea de sisteme integrate de înregistrare audio în sălile de judecată și a componentelor de transcriere automată (speech2text)

În data de 19 decembrie 2023, Ministerul Justiției a început implementarea proiectului „Dezvoltarea de sisteme integrate de înregistrare audio în sălile de judecată și a componentelor de transcriere automată (speech2text)”,  în cadrul Componentei 7 „Transformare digitală”, Investiția 4 „Digitalizarea sistemului judiciar” din Planul Național de Redresare și Reziliență.

Proiectul are o perioadă de implementare de 31 de luni (19 decembrie 2023 – 30 iunie 2026) și are ca beneficiar Ministerul Justiției.

Valoarea totală a proiectului este de 59.500.000 RON, din care valoarea finanțării externe nerambursabile este de 50.000.000 RON.

Sistemul informatic integrat de înregistrare a ședințelor de judecată (SIIISJ) al instanțelor aflat în exploatare de 13 ani nu mai oferă condiții de  utilizare  propice, fiind astfel necesară schimbarea  acestuia prin achiziționarea unui modul nou, superior tehnologic pentru  înregistrarea ședințelor. În plus, o componentă nouă care va permite transcrierea automată a înregistrărilor de ședință audio în format text, integrată cu aplicația de înregistrare, va fi dezvoltată în premieră, utilizând tehnologii noi precum machine learning , care vor permite îmbunătățirea automată și continuă a acesteia  prin însăși contribuția utilizatorilor.

Prin implementarea proiectului, raportat la rezultatul acestuia, este așteptat ca procesul  de corectare a unui document transcris automat voce- în text ( speech2text)  față de transcrierea lui manuală să fie considerabil mai eficient, reducând efortul utilizatorului final de cel puțin 5-6 ori în raport cu media actuală.

Date de contact pentru detalii suplimentare despre acest proiect: dti@just.ro.

Comunicat de presă privind începerea proiectului „Dezvoltarea de sisteme integrate de înregistrare audio în sălile de judecată și a componentelor de transcriere automată (speech2text)


Publicat in: 12/01/2024