Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
Search in posts
Search in pages

MINISTERUL JUSTIȚIEI


COMUNICAT DE PRESĂ PRIVIND FINANȚAREA A ŞAPTE NOI PROIECTE ÎN CADRUL APELULUI LANSAT DE MINISTERUL JUSTIŢIEI ÎN VEDEREA IMPLEMENTĂRII PLANULUI NAŢIONAL DE REDRESARE ŞI REZILIENŢĂ

În luna decembrie 2022, Ministerul Justiției, în calitate de coordonator de reforme și investiții, a aprobat spre finanțare 7 proiecte aferente Componentei 7 „Transformare digitală”, Investiția 4 „Digitalizarea sistemului judiciar” din Planul National de Redresare și Reziliență (PNRR), având drept beneficiar Ministerul Justiţiei (1 proiect), Agenţia Naţională de Integritate - ANI (3 proiecte) și Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - PÎCCJ (3 proiecte).
Valoarea totală eligibilă a proiectelor aprobate spre finanţare se ridică la aproximativ 294.000.000 lei.
Proiectul implementat de Ministerul Justiţiei are drept obiectiv modernizarea infrastructurii IT a sistemului judiciar prin achiziționarea de stații de lucru echipate complet, laptopuri, sisteme de videoconferință, multifuncționale, imprimante și scannere.
Cele 3 proiecte implementate de ANI vizează sprijinirea digitalizării sistemului de integritate, prin îmbunătățirea sistemului de verificare a conflictelor de interese în procedurile de achiziție publică (PREVENT), prin dezvoltarea unei platforme digitale de conștientizare și prevenire în materia integrității, precum și prin dezvoltarea unui portal care va permite comunicarea electronică cu agenția.
Prin intermediul celor 3 proiecte implementate de PÎCCJ se urmăreşte modernizarea infrastructurii IT aferente Ministerului Public pentru îmbunătățirea/ operaţionalizarea rețelei de comunicații de la nivel central şi local, precum şi pentru alte obiective (de ex., îmbunătăţirea capacităţilor în materie de securitate cibernetică).
Proiectele contribuie la atingerea jaloanelor din PNRR nr. 163 „Virtualizarea şi centralizarea aplicaţiilor de business este operaţională” şi nr. 165 „Digitalizarea autorităţilor publice centrale din sectorul judiciar”, având termen de realizare 30 iunie 2023, respectiv 30 iunie 2026.
Mai multe informații despre reformele și investițiile din PNRR aflate în coordonarea Ministerului Justiției se regăsesc aici: https://www.just.ro/pnrr/.

Comunicat


Publicat in: 23/12/2022