Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
Search in posts
Search in pages

MINISTERUL JUSTIȚIEI


Conferința de închidere a proiectului ”Ghidul specializărilor expertizei tehnice judiciare”

În ziua de 13 noiembrie a avut loc conferința de închidere a proiectului ”Ghidul specializărilor expertizei tehnice judiciare”, proiect cofinanțat din Fondul Social European, prin Programul Operațional Capacitate Administrativă 2014-2020. La eveniment a participat secretarul de stat din Ministerul Justiției, dl George Cătălin Șerban.

În cadrul evenimentului, care a reunit reprezentanți ai  instituțiilor din sistemul judiciar, au fost puse în dezbatere noile instrumente de lucru în materia expertizei judiciare: Nomenclatorul specializărilor expertizei tehnice judiciare, Ghidul specializărilor și aplicația care oferă acces la formatul electronic al Ghidului.

Proiectul a fost derulat în parteneriat de Ministerul Justiției cu Parchetul de pe lângă ICCJ și cu Tribunalul București.

În condițiile intrării în vigoare la data de 19 ianuarie 2024 a noului Nomenclator al specializărilor expertizei tehnice judiciare, Ghidul descrie fiecare specializare și subspecializare, după caz, astfel încât să poată fi cât mai bine identificată aria de expertiză necesară pentru a se răspunde obiectivelor concrete stabilite de organele judiciare într-o cauză anume.

Ministerul Justiției și-a asumat ca linie directoare modernizarea profesiilor juridice care intră în sfera sa de competență, într-un demers mai larg de constantă adaptare la evoluția societății, la nevoile sistemului judiciar.

Publicarea Nomenclatorului specializărilor expertizei tehnice judiciare în Monitorul Oficial al României a fost mediatizată prin Comunicatul de presă ”Noul Nomenclator al specializărilor expertizei tehnice judiciare a fost publicat în Monitorul Oficial al României” transmis în data de 19 iulie 2023


Publicat in: 14/11/2023